Sakarya’da meslek lisesi öğrencileri yemek yarışmasında 3 ödül aldı
Adapazarı ve Sezginler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Tuzla’da düzenlenen 19. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri yemek yarışmasında 2 altın, 1 gümüş madalya kazandı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Türkiye Aşçılar ve Aşçılar Federasyonu (TAŞFED) ve Tuzla Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 3 gün süren etkinlikte 22 ülkeden 1056 katılımcı yarıştı. 92 kişilik heyet 78 kategoride değerlendirme yaptı.
Etkinlik alanında deniz ürünlerinden tatlılara farklı kategorilerde mücadele eden yarışmacılar için her 30 dakikada bir 21 mutfak kuruldu.
Becerilerin sergilendiği “Mutfakta Sanat Eseri” çalışmaları için ayrı bir bölümün yer aldığı yarışmada Sakaryalı Adapazarı ve Sezginler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri iki altın, bir gümüş madalya kazandı.
Tatlı kategorisinde Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Sıla Şahin birinci, ana yemek kategorisinde ise 10. sınıf öğrencisi Ecemnur Güngör balık tabağıyla ikinci oldu.
Sezginler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Metehan Koçukoğlu balık tabağı kategorisinde altın madalyanın sahibi oldu.
Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, uluslararası arenadaki 3 ana etkinlikten biri olan yarışmanın yemek yapma, yemeği sunma, mutfakta yetiştirme ve yetkin olma açısından çok değerli olduğunu belirterek, Okulların bu alandaki çalışmaları çok değerlidir.
Türkiye Aşçılık Milli Takımı üyelerinden oluşan komite tarafından değerlendirilen yarışmada iki birincilik ve bir ikincilik elde eden okulları tebrik eden Savaşçı, başarılarının devamını diledi. öğrencilerimizin becerilerini geliştirerek sanat ve mesleki çalışmalar.” sözünü kullandı.