Seyahat

Arabian Travel Market, 2.000’den fazla katılımcıyı, 150’den fazla ülkeden temsilciyi ve Dubai’de beklenen 34.000 katılımcıyı ağırlayacak.

  • Orta Doğu’nun önde gelen uluslararası seyahat ve turizm etkinliği olan ATM 2023’te seyahat endüstrisi ‘Net Sıfıra Doğru Çalışmak’ı keşfedecek
  • Arabian Travel Week 2023 etkinliklerinin ortasında, uluslararası ve bölgesel pazarlara odaklanan oturumların yanı sıra Arap Seyahat Pazarı (ATM), Arap Uluslararası Lüks Seyahat Pazarı (ILTM) ve Küresel İş Seyahati Birliği oturumları yapılacak. (GBTA).
  • Bu yıl 30’uncusu düzenlenecek olan ATM 2023’ün stant katılımcıları, tüm show şubelerinde yaşanan büyüme sayesinde geçen yıla göre yüzde 27 artarken, Emirates’ten Sir Tim Clark gibi sektör liderleri ortada. hoparlörler
  • Seyahat ve turizm sektörleri için bir milat olarak kabul edilen ATM’nin 30. Yıldönümü etkinliği, 1-4 Mayıs 2023 tarihleri ​​arasında Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri: Arabian Travel Market (ATM) 2023, 1 Mayıs Pazartesi ile 4 Mayıs Perşembe tarihleri ​​arasında Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) küresel seyahat, turizm ve konaklama bölümlerinden büyük bir kümeye ev sahipliği yapacak. 30. yılında 2 bini aşkın katılımcıyı, 150’den fazla ülke temsilcisini ve yaklaşık 34 bin katılımcıyı ağırlayacak etkinlik.

BAE Dubai Ekonomi ve Turizm Departmanı (DET) ile işbirliği içinde Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde (DWTC) gerçekleşen bu yılki etkinlik, bir kez daha BAE’nin yıllık Arap Seyahat Haftası’nın en önemli parçasını oluşturacak.

ATM 2023, “Net Sıfıra Doğru Çalışmak” başlığı altında, katkıda bulunanların küresel seyahat şubesinin karbondan arındırma yolculuğunu hızlandırma potansiyeline sahip yeni bağlantılar kurabilecekleri, bilgi paylaşabilecekleri ve yenilikleri sergileyebilecekleri bir forum sunacak.

Reed Fairs (RX) Orta Doğu Genel Müdürü ve WTM, IBTM ve RX Portföyü Direktörü Vasyl Zhygalo, “Bu baharın başlarında gerçekleşen çok başarılı WTM Afrika ve WTM Latin Amerika’dan sonra, uluslararası seyahat camiasının Arap Seyahat Pazarı. Sergi alanlarındaki katılımcı büyümesinde güçlü bir artış gördük ve bölgedeki Covid kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından Çinli meslektaşlarımızı yeniden ağırlayabilmek heyecan verici. Sürdürülebilirliğin yanı sıra, artan bir endişe nedeniyle seyahat endüstrisi ile WTM ve IBTM etkinlik portföylerinde, ATM 2023’ün teması “Net Sıfıra Doğru Çalışmak”tır ve fuarda bu konu etrafında sergilenen trendler ve fırsatlarla etkileşim kurmak ve geniş iş yelpazesini keşfetmek segment için hiç bu kadar değerli olmamıştı. ” dedi.

ATM 2023’ün sürdürülebilir seyahat trendleri, sorumlu turizm ve şube açısından kritik paylar hakkında bilgi verecek uzman kamu ve özel sektör konuşmacıları için bir platform sağlayacağını belirten Arabian Travel Market Orta Doğu Müdürü Danielle Curtis, “Örneğin, ATM Global Stage’de açılış oturumu. Bakanlar, seyahatin iklim kriziyle nasıl başa çıkabileceği konusunda politika yapıcıları tartışacak. Moderatörlüğünü CNN’den Eleni Giokos’un yaptığı bu panelde, BAE Ekonomi Bakanı Abdulla Bin Touq Al Marri; Ürdün Turizm ve Eski Eserler Bakanı Makram Mustafa Abdul Karim Al Kaisi; Lübnan Turizm Bakanı Walid Nassar ve UNDRR Arap Devletleri Lideri Sukit Mohanty, departmanımızın net sıfıra sadık olarak nasıl çalıştığını keşfetmek için öne çıkacaklar.” söz konusu.

Tüm fuar segmentlerinde yaşanan büyüme paralelinde ATM 2023’te stantlı katılımcı sayısı bir önceki yıla göre yüzde 27 artarken, Orta Doğu (%15,1 artış), Avrupa (%30,9 artış), Asya (%18,6) % artış) Afrika’da görülen bölgesel artışlara (%44,7 artış) ek olarak, %57,9 büyüyen Seyahat Teknolojileri ve %23,5 büyüyen konaklama bölümü ATM 2023’te temsil edilecek.

Çinli katkıda bulunanlar ve seyahat uzmanları da, ülkenin bu yılın başlarında Covid ile ilgili seyahat kısıtlamalarını kaldırmasının ardından ATM 2023’e geri dönüyor. Çin, 2019’da yurtdışında 250 milyar dolardan fazla harcama yapan 155 milyon turistle dünyanın en büyük kaynak pazarıydı ve CNN, Çin’in denizaşırı pazarının 2023 yazına kadar ayda yaklaşık altı milyon gezgine ulaşacağını tahmin ediyor.

Güneydoğu Asya ve Hindistan da bu yılki etkinlikte öne çıkacak ülkeler arasında yer alıyor. Hindistan Merkez Bankası’na (HMB) göre, Hindistan vatandaşları 2022’nin ilk dokuz ayında denizaşırı seyahatler için Kovid öncesi rakamlara kıyasla yaklaşık yüzde 43’lük bir artışla 10 milyar dolar rekor bir harcama yaptı. Diğer iddialar, yıllık yurt dışı seyahat sayısının 2024 yılına kadar 27 milyonun üzerine çıkacağını ve toplam maliyetin 42 milyar doları aşacağını gösteriyor.

ATM, 2023’te Suudi Arabistan’da da önemli bir varlığa sahip olacak. Hükümet verilerine göre, Krallık geçen yılın ilk dokuz ayında diğer tüm Arap ülkelerinden daha fazla uluslararası giriş aldı ve bu dönemde 18 milyondan fazla ziyaretçi aldı. Suudi Arabistan’da turizm harcamaları 2022’nin ilk yarısında 7,2 milyar dolara ulaştı.

ATM, 30. yıl dönümünü kutlamak için RX’in (Reed Exhibitions) sürdürülebilir etkinlikler sunma taahhüdünü güçlendirmek için tasarlanmış özel bir sürdürülebilirlik taahhüdünü de duyuracak. Bu taahhüt, ATM’nin net sıfıra hatasız yolculuğunu belirlemenin yanı sıra, 2030 yılına kadar net sıfır hatasız bir ATM için operasyonel rehberlik sağlayan ve katılımcılara daha önce ve sırasında çevresel etkilerini azaltmak için bir çerçeve sağlayan yeni bir çalışma kitabını içerecektir. ve gösteriden sonra.

Dubai Turizm ve Ticaret Pazarlama CEO’su Issam Kazim, “Bu yılki ATM teması, turizm için daha uygun bir gelecek inşa etmek için sürdürülebilirliğe odaklanma hedeflerimizle uyumlu. 2023, BAE’nin Sürdürülebilirlik Yılı ve Dubai’nin BM İklim Değişikliği Konferansı. COP28. Vizyoner liderliğimizin Dubai’yi ziyaret etmek için dünyanın en uygun şehri yapma tutkusuyla hareket eden, karbon ayak izini azaltmaya ve çevreye daha duyarlı bir turizm endüstrisi yaratmaya yönelik stratejilerle Dubai’ye ev sahipliği yapacağı için bu tema bizim için daha da önemli. “Küresel turizm ve MICE segmentlerindeki ivme artmaya devam ediyor ve şube için sürdürülebilir büyümeye ve uygulamalara yönelik daha gelişmiş, işbirlikçi, kapsayıcı ve uzun vadeli bir yaklaşım arayışını memnuniyetle karşılıyoruz.” şeklinde konuştu.

ATM 2023 En İyi Stand Ödülleri kapsamında sonuçları açıklanacak olan ‘ATM Sürdürülebilir Stand Ödülü’ de bu yıl fuarda yerini alacak. Başvurular, tedarikçi seçimi, ekipman kullanımı, operasyonel verimlilik ve hatta fuar bittikten sonra stantlara ne olacağı gibi çok çeşitli sürdürülebilirlik kriterlerine göre değerlendirilecek.

ATM 2023 kapsamında Küresel Aşama, sürdürülebilirlik temasını desteklemek için oteller ve konaklama, havacılık ve ulaşım, MICE ve iş seyahati, yatırım, sorumlu turizm, iş gücü çeşitlendirmesinin yanı sıra gemi gezileri, sağlık, kültür turizmi ve cazibe merkezlerini kapsıyor. Gelişmekte olan segmentler de dahil olmak üzere turizm segmenti için değerli bahislere odaklanan bir dizi oturuma ev sahipliği yapacak. Bu yılki etkinlik aynı zamanda yapay zeka, metaverse, kripto para birimi ve büyük veri gibi en son yeniliklerin ATM Seyahat Teknolojileri Sahnesi çevresinde hassas turizmi nasıl yönlendirdiğini gösterecek.

ATM’nin tamamen yenilenen Sürdürülebilirlik Merkezi, en son sürdürülebilir seyahat trendleri ve yeniliklerin ele alındığı oturumlara ev sahipliği yaparken, konferans ortağı Plug and Play’in ev sahipliğinde düzenlenen ATM 2023 Start-up Yarışması’nda girişimciler ‘Sürdürülebilir Teknoloji Sunumu Savaşı’nda kıyasıya mücadele edecek.

Gelişmekte olan üst düzey turizm alanındaki trendleri ve fırsatları keşfedecek olan Uluslararası Lüks Seyahat Pazarı (ILTM), Arabistan’da ATM 2023 ile geri dönüyor. YouGov tarafından yayınlanan pazar araştırmasına göre, lüks seyahat öncelikleri açısından BAE sakinlerinin yüzde 25’i eğlence ararken, yüzde 19’u premium konaklama yerlerine seyahat rezervasyonu yapıyor.

Uluslararası Turizm ve Yatırım Konferansı (ITIC), Uluslararası Kongre ve Kongre Derneği (ICCA) ve Global Business Travel Association (GBTA) oturumları da ATM 2023 kapsamında gerçekleştirilecek.

ATM 2023 kapsamında Arabian International Luxury Travel Market (ILTM), International Tourism and Investment Conference (ITIC), International Congress and Convention Association (ICCA) ve Global Business Travel Association (GBTA) oturumları öne çıktı. Ayrıca ülkelerinin kilit pazarlarına ve resmi olmayan hızlı ağ oluşturmaya odaklanan oturumlar da olacak.

“ATM ile 30 yıllık ortaklığımızı ve taahhüdümüzü kutlarken, bu faaliyetin gelişimini ve küresel düzeyde artan değerini görmek dikkate değer. ATM’nin büyümesindeki ve bir endüstri olarak fikir paylaşımını güçlendirmedeki rolümüze ek olarak Emirates Ticariden Sorumlu Başkan Yardımcısı Adnan Kazım, “Etkinlik, küresel turizmde ön saflarda yer alıyoruz” dedi. “Dubai’nin sıralamadaki büyümesinden gurur duyuyoruz. Bu yıl Emirates, en yeni kreasyonlarımızı sergileyecek, sektördeki ortaklarımızla iletişim kuracak ve çevresel etkimizi ve sürdürülebilir havacılık uygulamalarımızı en aza indirme taahhüdümüzü gösterecek.” söz konusu.

IHG Hotels & Resorts Genel Müdürü Haitham Mattar şunları söyledi: “ATM 2023’ün resmi otel ortağı olarak 30. yıl dönümü etkinliklerini sabırsızlıkla bekliyoruz. ‘IHG One Rewards’ sadakat teklifimizi daha da derinleştirmek için harika bir fırsat. Bunu göz önünde bulundurarak Yılın etkinlik teması “Net Sıfıra Doğru Çalışmak”, ayrıca otelimizde çevresel ve toplumsal değişimi teşvik etme taahhüdümüzü sergileyeceğiz. ve konaklama endüstrisi için toplu başarı.” konuştu

ATM’nin 30. Yıldönümü, dünyanın dört bir yanından sektör profesyonellerinin sergiler, konferanslar, kahvaltı brifingleri, ödüller, ürün lansmanları ve ağ oluşturma etkinlikleri aracılığıyla işbirliği yapmalarını ve pazar fırsatlarından yararlanmalarını sağlamaya adanmış bir etkinlik festivali olan Arabian Travel Week’in bir modülü olarak gerçekleşecek. .

Arap Seyahat Haftası 2023 himayesinde 1 Mayıs’tan 10 Mayıs ortasına kadar Dubai’de ATM 2023’e ek olarak; ATM Start-up Yarışması, ATM Travel Tech, ILTM Arabia, GBTA Business Travel Forums, Buyer Speed ​​Networking, Influencer Networking Etkinliği, Business Traveller Awards ve Dubai Food Festival yer alacak.

Dubai Dünya Ticaret Merkezi, Dubai Ekonomi ve Turizm Departmanı (DET Varış Ortağı olarak), Emirates Resmi Havayolu Ortağı, IHG Hotels & Resorts Resmi Otel Ortağı ve Resmi DMC Ortağı olarak Al Rais Travel ile birlikte düzenlenen ATM 2023’ün stratejik ortakları arasında. alıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

acipayamajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort